Ancestral Health Symposium

ahs

AHS 2015 in Groningen

Vorig jaar was het eerste AHS in Nederland, in Groningen. Het was een erg inspirerende dag, met sprekers als Frits Muskiet, Janet Noome en als klapper Tim Noakes. Sprekers met een duidelijke boodschap. Voor de opnames van deze presentaties, klik hier.

Doel AHS

Welvaartsziekten trekken een steeds zwaardere wissel op onze economie en levenskwaliteit. De exploderende ziektelast kan slechts ten dele worden verklaard door de vergrijzing. Zijn mensen voorbestemd om chronisch ziek te worden? Een groeiende groep artsen en wetenschappers veronderstelt dat de ‘westerse’ ziekten voornamelijk worden veroorzaakt door een mismatch tussen onze huidige leefstijl en de leefomstandigheden waarin wij evolueerden.

AHS 2016 in Leiden

Op zaterdag 22 oktober vindt het AHS 2016 plaats in Leiden. Dit jaar zijn de thema’s darm en vuur. Prof. dr. Alessio Fasano en prof. dr. Wil Roebroeks zijn de key-note speakers.

De titel van de presentatie van Alessio Fasano is: How Early Nutrition Can Shape Gut Microbiota and Its Implications In The Autoimmunity Epidemics: The Lesson Learned From Celiac Disease.

Wil Roebroeks gaat meer vertellen over het gebruik van vuur in historisch perspectief.

Meer over het programma en de sprekers is te vinden via deze link.

Verslag

Volgende week zal ik een verslag maken over deze bijzondere dag. Ik kijk uit naar morgen!