Diëtist

Karin Herder

Een diëtist is volgens Van Dale, iemand die bevoegd is dieetvoorschriften samen te stellen. Deze definitie dekt niet de lading van wat ik dagelijks doe, het is maar een onderdeel van mijn werk.

Het belangrijkste in mijn werk is mijn cliënten begeleiden bij het vinden van de levensstijl die bij hun past, waarbij ze ook kunnen werken aan hun gezondheid en gewicht. Hiervoor is het opbouwen van een vertrouwelijke relatie erg belangrijk. Ik wil mijn cliënten een stap verder helpen waardoor ze na de begeleiding zelfstandig verder kunnen blijven werken aan hun gezondheid.

Ik werk in Nijmegen en Woerden, voormalig de praktijk van Karen Plantinga van Health4you2 (www.health4you2.nl).  Vanaf januari werk ik ook in Druten.

Specialisme

Mijn specialisme is koolhydraatbeperking bij overgewicht / obesitas en diabetes type 2 en andere welvaartsziekten. Met koolhydraatbeperking bereik je je ideale gewicht met lekker en gezond eten, zonder honger. Naast het bereiken van je ideale gewicht verbeteren ook andere klachten: vermoeidheid, pijn in gewrichten, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, verhoogde triglyceriden, diabetes mellitus type 2, migraine, PCOS, en nog veel andere klachten.

Kan koolhydraatbeperking ook jouw klachten verminderen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Ik ben bekend met de methode Grip op koolhydraten (GOK). Tijdens mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik stage gelopen bij Yvonne Lemmers. Samen hebben we een cursus ontwikkeld voor diëtisten en hebben we het GOK-diëtistennetwerk opgericht. Drie à vier keer per jaar verzorgen we samen de cursus voor diëtisten die lid willen worden van het netwerk.

In juni 2016 heb ik de post HBO-cursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond. Kinderen zijn ook van harte welkom in mijn praktijk.

Ik vind het heel belangrijk dat cliënten zich bij mij op hun gemak voelen, ik neem dan ook de tijd voor de intake. Dit is nodig om een goed  beeld te krijgen en om vertrouwen te krijgen in het proces. Samen bepalen we het doel en bepalen hoe je dat het beste kunt bereiken. Met kleine, en soms grote, stappen bereik je je doel!

Naast mijn werk hou ik me vooral bezig met mijn gezin (man en 2 jongens), vrienden, onze labrador Binck en wandelen.

Wil je meer weten? Stuur me een mail (karin@karinherder.nl) of bel 06-29623485.

Volg me op Facebook, Twitter en Pinterest

Praktijkruimte

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *