Individuele begeleiding

Samen gaan we werken aan een gezond voedingspatroon!

Ik ga je helpen om gezonde voedingsgewoontes je eigen te maken. Dat betekent anders en gezonder leren eten, en in de praktijk betekent dat vaak ook dat je je leefstijl zal gaan aanpassen. En dat is een proces, waar ik je stap voor stap mee kan helpen.

Proces:

  • Je wordt je bewust van je eigen eetgewoonten
  • Je leert meer over voeding en wat het met je doet
  • Je maakt een keuze om je nieuwe eetgewoontes vol te houden

Kies voor pure, volwaardige producten zoals groenten, fruit, roomboter, noten, ei, vlees en vis.

Intake

Het intakegesprek zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Samen nemen we je hulpvraag, klachten, medicatiegebruik en huidig voedingspatroon door en bespreken we je doelen en hoe je dat wil bereiken. 

Wie gezond eet krijgt meer energie en voelt zich goed. Je leert anders met eten omgaan. Jij bepaalt zelf je doelen, van belang is waarbij jij je goed voelt.  We maken geen gebruik van poeders, repen, afslankthee, shakes of crashdiëten en alle combinaties van voedingsstoffen zijn geoorloofd. Je geniet van lekker, puur eten en je leert de beste keuze te maken. Uiteraard krijg je voedingsadvies en op verzoek ontvang je suggesties voor menuprogramma’s.

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de afgelopen weken, evalueren we de doelen en stellen nieuwe doelen op. Om je gewoontes echt te veranderen is het aan te raden een periode van minimaal 3 maanden aan te houden. Ook is het vaak prettig als iemand samen met jou het veranderingsproces aangaat. Afhankelijk van de vraag zullen we verschillende thema’s behandelen (uit eten, verjaardagsfeestjes, vakanties, lezen etiketten etc.). Een vervolgconsult duurt ongeveer een half uur.

Weegconsult

Je kunt kiezen voor een weegconsult wanneer je je doel hebt bereikt, of wanneer je na een aantal maanden begeleiding vindt dat een kort consult voldoende motiveert. Duur ongeveer 15 minuten.