Sportschool of thuis?

Veel cliënten van mij zeggen dat ze het niet prettig vinden om naar een sportschool te gaan. Redenen die zij geven zijn bijvoorbeeld dat ze het gevoel hebben dat ze bekeken worden, dat zij zich zelf schamen voor hun lichaam of omdat ze denken dat het  saai is.

Tip: Loop eens een sportschool binnen en proef de sfeer. Wellicht is het er toch leuker dan je dacht?

Als je dan toch niet naar een sportschool wil, het is geen reden om niet te bewegen! Thuis kan namelijk ook een heleboel.man-running-on-beach

Wat kan je thuis aan beweging doen?

Thuis kan je ook veel aan beweging doen. Enkele tips:

  • Doe de boodschappen zoveel mogelijk op de fiets of lopend
  • Loop wat vaker de trap op en neer
  • Ga tijdens het bellen niet zitten maar loop de kamer rond
  • Ga na het eten (lunch en diner) een half uurtje wandelen buiten

Meer uitdagende bewegingsvormen nodig?

Wat denk je van hoepelen? Niet met een hoepel zoals we als kind hadden, maar met een fitnesshoepel. Deze zijn te krijgen via meerdere sites, ik heb die van mij via deze site.

Ik probeer iedere dag 20 minuten te hoepelen, 10 minuten rechtsom en 10 minuten linksom. Je krijgt er sterkere buik- en rugspieren van.

Fitnesshoelahoep

Ook leuk is een app zoals Seven – 7 minute workout training. Dit is een intensieve training die je maar 7 minuten kost. Je kunt dit verder uitbouwen als je dat wil. Kinderen vinden het heel erg leuk om mee te doen.

7-minutes

Klaar om buiten de deur te gaan sporten?

Loop eens een sportschool binnen en proef de sfeer. Wellicht is het er toch leuker dan je dacht?

Er zijn ook veel personal trainers waar je terecht kan. Zij kunnen je goed adviseren over de oefeningen die goed voor je zijn.