Stoptober: Intermitterend vasten

Een aantal mensen in mijn omgeving hebben een challenge in de maand oktober: de één stopt met roken, de ander drinkt een maand lang niet. Omdat ik niet rook en maar heel af en toe een glas wijn drink heb ik voor mezelf een andere challenge bedacht: Intermitterend vasten.

intermittent-fasting-2Intermitterend vasten houdt in dat je een bepaalde periode van de dag niet eet, je vast dus tijdens die uren. Vasten heeft een positieve invloed op je immuunsysteem en groeihormonen. Ook voor mensen die af willen vallen of diabetes type 2 willen keren is vasten erg geschikt.

Je kunt op meerdere manieren intermitterend vasten toepassen. De manier waarop ik het doe: op de 5 werkdagen eten tussen 11.00 en 19.00 uur, ik eet dan koolhydraatbeperkt (dat doe ik standaard tijdens werkdagen). In het weekend eet ik wanneer het uitkomt en hou me niet aan bepaalde uren waarin ik eet, ik eet dan ook minder strikt koolhydraatbeperkt.

Mijn doel is om te ervaren wat het doet met mijn lichaam. Krijg ik door het vasten meer spieropbouw en een lager vetpercentage? Krijg ik honger op de vastendagen? Voel ik me energiek en opgewekt? Ik hou een dagboekje bij, daarin noteer ik mijn beweging, mijn voeding en mijn bevindingen qua lichaamssamenstelling en gemoedstoestand. Aan het eind van deze maand volgen mijn bevindingen!

Meer lezen?

https://jenaidavanwijk.com/intermitterend-vasten-sleutel-tot-gezondheid/

http://remkokuipers.com/intermittent-fasten-intermittant-fasting/