Weer terug van vakantie?

Veel mensen zijn inmiddels alweer terug van vakantie, net als ik. Uitgerust en weer fit voor een nieuw jaar met kansen en uitdagingen!

blue-water-boating-blues

Het is goed om in deze periode te (her)starten met werken aan je gezondheid. Je voelt je fitter en daardoor is het vaak eenvoudiger om je voornemens vol te kunnen houden. Na een paar maanden worden deze voornemens een gewoonte waardoor je er niet meer over na hoeft te denken!

Tips

# Blijf water drinken: de beste dorstlesser tijdens de warme dagen is water. Blijf dit veel drinken.

# Skip de koolhydraten: drink geen suikerrijke dranken, eet geen brood/pasta/rijst, eet geen chips en snoep.

# Ga veel bewegen: heb je op vakantie veel gewandeld of gezwommen? Ga hier dan thuis vooral mee door! Heb je juist veel geluierd op het strand? Ga dan het bewegen oppakken! Maak een afspraak bij een sportschool of spreek af met een vriend(in) om te gaan wandelen.

# Maak haalbare doelen en start nu!: Stel het niet langer uit en begin vandaag nog. Maak een weekplanning voor het eten en ga naar de supermarkt. Maak een lijstje met drie haalbare doelen zoals bijvoorbeeld: ik ga iedere dag een salade eten tijdens de lunch, ik ga iedere dag na het avondeten een uur wandelen, ik ga drie keer per week naar de sportschool.

Begeleiding

Vind je het lastig om je doelen te bepalen? Of wil je graag dat iemand je motiveert? Maak dan een afspraak bij mij en ik help je op weg!